• Sample text

• Nieuw boetebeleid rode en gele kaarten

Leden van vv Jan van Arckel betalen zelf de kosten voor een gele en rode kaart die zij incasseren.Dit geld voor codes 4 tm 8 die op het dwf door een scheidsrechter geplaatst zijn.En uiteraard pas nadat de betreffende speler straf heeft gekregen en toelichting op de kosten en welke procedures er allemaal gelden.

Uitleg codes KNVB
    Strafcode 1: gele kaart
    Strafcode 2: onreglementair voorkomen van een doelpunt of ontnemen van een scoringskans
    Strafcode 3: ernstig gemeen spel (tijdens een duel om de bal)

Strafcode 4: gewelddadige handeling (buiten een duel om de bal)

Strafcode 5: beledigen

Strafcode 6: bedreigen

Strafcode 7: spuwen

Strafcode 8: overige overtredingen begaan door teamofficials

Gele kaarten B-categorie

In de B-categorie worden nog wel gele kaarten gegeven, maar die worden meteen geïncasseerd d.m.v. een tijdstraf. Senioren en junioren t/m C junioren 10 min, D pupillen 5 minuten. Daar zijn verder geen kosten aan verbonden.

Straffen

Leidend zijn de uitspraken die in sportlink zijn vermeld door de KNVB. De betreffende speler krijgt van de KNVB via in sportlink geregistreerde mailadres bericht of een boete/schorsing is uitgedeeld. Alle gele kaarten in een seizoen worden bij elkaar opgeteld. De KNVB voert een lik-op- stukbeleid. Dit betekent dat een speler die met een directe rode kaart van het speelveld wordt gezonden, (automatisch) niet mag deelnemen aan de eerstvolgende bindende wedstrijd van zijn team. Tot en met de dag waarop dit team één bindende wedstrijd heeft gespeeld, is de speler ook niet gerechtigd om in een ander elftal van onze vereniging uit te komen.

Boete voor het team

Als teams boetes oplopen voor niet opkomen of staken van hun wedstrijd dan is het uitgangspunt dat de teams die boetes zelf betalen. In uitzonderlijke gevallen en ter beoordeling van het bestuur van vv Jan van Arckel
    kan hiervan worden afgeweken.

Betaling
    Namens vv Jan van Arckel ontvang je zo mogelijk een mailbericht (als je juiste email-adres bekend is bij de vereniging) over de te betalen boete. Ook als je dat bericht niet zou ontvangen, blijf je zelf verantwoordelijk voor betaling van die boete.
    Is de betaling niet tijdig ontvangen dan zal de speel gerechtigheid van de betreffende speler of van het team worden verwijderd tot de betaling wel is voldaan. Gevolg is dat je dan niet meer speelgerechtigd bent.
    De pas wordt weer ter beschikking gesteld nadat de boete of boetes zijn betaald.
    Door vv Jan van Arckel zal niet worden meegewerkt aan een verzoek tot overschrijving, als op dat moment een boete of teamboete niet is betaald.
    M.V.G
    Christian vd Dungen