• ‘Ze kunnen bij Jan van Arckel allemaal coach zijn’

AMMERZODEN/DEN BOSCH – Als eerste trainer in ons volggebied heeft Marco van Loon aangegeven te vertrekken bij zijn club. Jan van Arckel gaat op zoek naar een nieuwe hoofdcoach en de Bossche oefenmeester naar een nieuwe werkgever op voetbalgebied. Hoewel het niet altijd koek en ei was, zal hij de herinneringen aan de vierdeklasser uit Ammerzoden koesteren, zo weet Van Loon zeker.

Hij valt meteen met de deur in huis: “Het eerste wat ik wil zeggen is dat Jan van Arckel een mooie, gezellige club is, met veel gezellige mensen en vrijwilligers. Ze kunnen allemaal coach zijn, want ze hebben allemaal wel een eigen mening over het voetbal. Iedereen weet hoe het wél moet”, lacht hij hardop. “Leuk om daar met hen over te discussiëren.”

Toch zal dat na dit seizoen niet meer wekelijks gaan gebeuren. “Waarom ik vertrek bij deze mooie club? Al aan het begin van de competitie had ik dat voor mezelf besloten. Een speler van de A1, die eigenlijk over moest naar de senioren, kreeg dispensatie, terwijl hij in mijn ogen de kwaliteit had om in Jan van Arckel 1 te spelen. Daar was ik het totaal niet mee eens en toen had ik het gevoel; dit wordt m’n laatste jaar.”

Wedstrijdmentaliteit
    Aan de prestaties van zijn elftal ligt het zeker niet, geeft de vlot babbelende Bosschenaar aan: “Ik ben redelijk tevreden met de afgelopen twee seizoenen. De resultaten waren te vaak wisselend, maar de reden daarvoor weten ze zelf wel. Bier? Haha, dat zijn jouw woorden. Het heeft ook te maken dat de echte wedstrijdmentaliteit, om er elke wedstrijd voor te gaan, er niet altijd is. Dat is jammer, want als ze dat hadden, kunnen ze het in deze klasse iedereen moeilijk maken. Misschien dat de nieuwe trainer dat er wel in krijgt, elke wedstrijd weer.”

Van Loon moet toegeven dat de interne samenwerking inmiddels anders is. “A1-spelers trainden – voor de stop – mee en waren er ook op zondag bij. Maar toch heb ik een paar weken terug aangegeven dat dit m’n laatste jaar is. Bij de laatste contractbesprekingen hadden ze dat in principe ook al gezegd. Ze vroegen of ze eerst nog even met de groep mochten praten, maar daarna kwam de mededeling dat ze een nieuwe trainer voor de groep willen zien. Hun goed recht natuurlijk. Hopelijk kunnen we dit seizoen in Ammerzoden nog mooi afsluiten en ik kijk ondertussen alvast uit naar nieuwe, gezellige club. Op zaterdag of zondag, dat is me om het even.”