• Marco van Loon

AMMERZODEN – Tijdens de voorbereiding leek Jan van Arckel misschien wel de grote verrassing van deze jaargang te worden. Verschillende hoger spelende verenigingen werden aan de zegekar gebonden. Sinds er om de punten wordt gevoetbald, is het echter over met de pret. Het is op z’n zachtst gezegd nogal wisselvallig wat de Jantjes laten zien.

Marco van Loon heeft weinig te klagen over zijn selectie, zo vertelt hij. “Maar ik ben wel allebei mijn snelle vleugelspelers kwijt, die afgelopen zomer zijn vertrokken. Daarnaast zijn twee spelers geblesseerd en eentje werkt in de kost. Mede daardoor is het een beetje wisselvallig, inderdaad. En omdat er nog maar 11 à 12 inzetbaar zijn. Daardoor denken ze er misschien te makkelijk over. ‘Ik speel zondag toch wel’, snap je? In de voorbereiding liep het prima, maar daarna ging het minder. Het leek wel of we niet meer durfden te voetballen. Veel passes gingen fout en het leek of het vertrouwen weg was.”

De competitie begon nog met een 0-4 zege bij SCR, maar daarna volgden nederlagen tegen Cito (0-2), NLC’03 (0-3) en Maliskamp (5-1). Wat de Bossche trainer vooral miste was de beleving, strijd en passie. “En het plezier in het spelletje. Daar hebben we het veel over gehad met de groep. Dat dat de basis is en dat we er met zijn allen uit moesten komen. Het begint op de training en dan moeten we op zondag de lijn doorzetten. Dan komt die ommekeer er wel.” Afgelopen zondag werden die woorden goed opgepakt, zag Van Loon. Er werd met 3-2 gewonnen van Buren. “Maar nou moeten we niet denken ‘we zijn er weer’. We hebben een keer gewonnen, maar zullen nog heel hard moeten werken om dit elke week voor elkaar te krijgen. Je moet er iets voor doen.”

Goed met de jeugd
    Gelukkig is er ook positief nieuws te melden vanaf sportpark D’n Huybert. “Er deden zondag verschillende A1-spelers mee die de kwaliteiten hebben om te starten”, vertelt Van Loon enthousiast. “Dat is fijn om achter de hand te hebben. Zeker aangezien we op dit moment zo weinig spelers hebben. Nick van Velsen speelde vanaf het begin en kan terugkijken op een sterke wedstrijd. De twee invallers deden het ook prima. Zeker Melle Goesten. Die deed 25 minuten mee op het middenveld en heeft daarin niet één keer balverlies geleden. Het zit dus wel goed met de jeugd van Jan van Arckel. Maar ook zij moeten hard blijven trainen bij hun eigen team en bij Zondag 1. Ze zetten in ieder geval de rest op scherp tijdens trainingen en wedstrijden.”