• Test Text
  • Nieuw trainings duo Jan van Arckel 2

DEN BOSCH/AMMERZODEN ?? Onlangs maakten Jocky Hooijmans en Kobus van den Heuvel hun debuut als trainer. Het duo, dat nog niet zo lang geleden de voetbalschoenen aan de wilgen hing, heeft het tweede elftal van Jan van Arckel onder haar hoede genomen. "Nooit verwacht trainer te worden, maar het bevalt me goed", aldus Hooijmans.

Hij zou zijn laatste kunstje gaan flikken bij Wilhelmina. Nog voor de eerste officiële wedstrijd gespeeld was, was Hooijmans er echter alweer vertrokken. "De (externe) sponsor betaalde niet, dus toen was het klaar. Ik was eigenlijk al gestopt, maar wilde het nog één keer proberen. Nu is het definitief einde voetbalcarrière."

Sinds begin november zwaait de voormalige verdediger, samen met Van den Heuvel (die eveneens aan het begin van het seizoen zijn spullen inleverde bij RKVSC), de scepter bij de ploeg uit de reserve 4e klasse. "Marco van Loon heeft ons overgehaald. Nooit verwacht trainer te worden, maar het bevalt me goed", vertelt Hooijmans enkele wedstrijden verder. "Bij ons debuut verloren we met 1-3 van de koploper, terwijl een gelijkspel echt verdiend was. Daarna hebben we twee keer gewonnen, we staan nu vierde."

Door en door
    De coaches zijn op gelijkwaardige basis aangesteld. De samenwerking met zijn compagnon bevalt Hooijmans goed: "Kobus heeft een verleden als speler bij Jan van Arckel, in zowel het eerste als het tweede. Hij kent de club door en door. We vullen elkaar ook goed aan, kennen elkaar al 22 jaar. Destijds speelde hij in de C1 van BVV en ik was toen nog E1, maar deed regelmatig mee met trainingen van C1."

De twee zijn trots op de inzet en wil van de spelers. "We kunnen er iets moois van maken", vindt Hooijmans. "Het is een jonge, gretige groep, waar we iets mee kunnen en waar plezier van uitstraalt. Ze staan open voor adviezen en we zijn altijd met 15 man op de training. Jan van Arckel is ook een warme club. We zijn blij dat we de kans krijgen om hier onze eerste stappen te zetten als trainers."